پس از کشف بزرگترین معادن مس جهان و دیگر معادن و شروع تولید و استخراج صنعتی فلزات و عناصر مختلف، مسئلهی سرعت تولید و انتقال و استفاده از کامیون های معدن، همواره از چالشهای مهم بوده است. حالت ایدهآل موقعیت جغرافیایی یک معدن، بهگونهای است که امکان احداث واحد استخراج در نزدیکی آن فراهم باشد.
در این صورت با یک خط نوار نقاله، سنگهای معدنی با سرعت بالایی به معدن منتقل میشود. در غیر این صورت باید از کامیون معدن کمک گرفت.
اما اصولاً معادن در شرایط صعبالعبور قرار دارند و امکان احداث کارخانه در نزدیکی آنها فراهم نیست. در این صورت به کامیونهای غول پیکر با ظرفیت بسیار بالایی نیاز است.
بین استخراجکنندگان فلزات در دنیا، این اصطلاح رایج است که وقتی زمان به معدنکاوی میرسد، هر چه ادوات بزرگتر باشد، بهتر است. به همین دلیل صنایع ساخت تجهیزات معدن همواره به ساخت ماشین آلات عظیم، قدرتمند و بهینه مشغولاند. این کامیونها، ابعادی نزدیک به یک ماموت منقرض شده را دارند!
در این مقاله، چند مدل از بزرگترین کامیون های معدن ساخته شده در دنیا را معرفی خواهیم کرد. با آیرومارت همراه باشید.
علت استفاده از کامیون معدن
استخراج سنگ معدن آهن، فرایندی نیازمند به ماشین آلات و دستگاههای عظیم الجثه است. برای تبدیل سنگ آهن به فولاد، پس از حذف ناخالصیها، فرآیندهای مختلفی انجام میگیرد.
گندله سازی و کنسانتره آهن از جمله این فرآیندها به شمار میروند. این حوزه، به عنوان یکی از زمینههای پرکاربرد کامیون معدن شناخته میشود.
بسیاری از فرایندهای عمرانی، ساختوساز و بهرهوری، به کامیون های معدن غول پیکر نیاز دارند. همانطور که بدون ماشینآلات ساختمانی، فرایندهای حملونقل، تخریب و ساخت پیش نمیرود، استخراج بدون وجود کامیون های معدن، عملاً قابلانجام نیست. در حقیقت، سرعت بسیار کاهش مییابد تا جایی که هیچ پیشرفتی حاصل نمیشود.
انواع کامیون معدن جهان
در ادامه این مقاله به معرفی بزرگترین و عجیبترین کامیون های معدن جهان میپردازیم:
مدل Belaz 75710، کامیون معدن غول پیکر جهان
کامیونBelaz 75710، بهعنوان بزرگترین کامیون معدن بلاز، هیولایی است که اولین مدل آن در سال ۲۰۱۳ توسط کارخانه بلاروسی belaz تولید شد. کارخانه بلاز، یکسوم از بزرگترین کامیون معدن جهان را تولید میکند.
این کامیون با ظرفیت حمل معادل ۴۹۶ تن، در مقایسه با تولیدات قبلی این کارخانه ۲۵ درصد ظرفیت بیشتری دارد. این کامیون معدن بزرگ، اولینبار در معادن کشور روسیه آزمایش شد و پس از قبولشدن در آنها در معادن سراسر دنیا مورداستفاده قرار گرفت.
این کامیون غول پیکر ۲۰ متر طول دارد. وزن این ماشین حدود ۳۶۰ تن و حداکثر سرعت آن ۶۴ کیلومتر بر ساعت است. اگرچه وزن زیاد این کامیون معدن از قدرت مانور آن میکاهد، اما قادر است با تکنولوژی هوش مصنوعی، بهترین مسیر را برای رسیدن به مقصد انتخاب کند.
در ساخت این ماشین معدن از دو موتور ۶۵ لیتری ۱۶ سیلندری دیزل استفاده شده است که هریک توانی بهاندازه ۲۳۰۰ اسب بخار دارد
مدل Caterpillar 797F
این کارخانه را میتوان از قدیمیترین تولیدکننده کامیون معدن کاترپیلار در دنیا دانست. محصولات این شرکت از سال ۱۹۲۵ تولید و راهی معادن مختلف شدهاند. این کامیون غول پیکر معدن، ظرفیتی معادل ۴۰۰ تن دارد. طول آن نزدیک به ۱۵ متر و وزن آن در حدود ۲۸۰ تن است.
این مدل، دومین کامیون معدن دنیا از نوع کمپرسی است. باتوجهبه این که این مدل کوچکتر و سبکتر از رقیب بلاروسی خود است، میتواند با سرعت بیشتر و در حدود ۶۸ کیلومتر بر ساعت حرکت کند. تصویر این مدل از ماشین معدن در زیر دیده میشود.
مدل Terex MT 6300AC
این مدل از محصولات کارخانه ترکس، از جمله ماشین های غول پیکر معدن ساخته شده درجه یک دنیا است که در استخراج سنگ آهن کاربرد دارد. این مدل رقیب داخلی آخرین مدل شرکت caterpillar است.
ظرفیت این ماشین معدن غول پیکر، معادل ۴۰۰ تن است. این کامیون، وزنی معادل ۲۶۰ تن دارد. طول آن ۱۴/۸ متر و حداکثر سرعت آن ۶۴ کیلومتر بر ساعت است. در زیر تصویری از این سومین ماشین معدن غول پیکر دیده میشود.
مدل Liebherr T 284
کارخانه Liebherr، از سال ۱۹۴۰ تاکنون در حال ساخت ماشین آلات معدنی غول پیکر است. مدل T284 آخرین و بزرگترین مدل تولیدی این شرکت است.
این مدل هم ظرفیت تقریبی ۴۰۰ تن سنگ معدنی دارد. طول این کامیون معدن ۱۵/۶۹ متر است و حداکثر سرعت این ماشین معدن غول پیکر، به ۶۴ کیلومتر بر ساعت میرسد و بزرگترین تولیدکنندگان فولاد جهان از آن استفاده میکنند.
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است..
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است..
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است